FRANCZYZA

 

Wkracza Crazy Corn czyli Szalona Kukurydza – opis systemu franczyzowego

 

Crazy Corn to nowość w Polsce, a nawet w Europie! Zmienia nasze wyobrażenia o street foodzie i o franczyzie. W związku z tym nie ma jeszcze konkurencji na rynku. Koszt inwestycji jest niewielki, jego zwrot można wypracować już po dwóch miesiącach. Marzyłeś o nowatorskim biznesie? Crazy Corn jest dla ciebie!

 

Sieć Crazy Corn powstała w 2021 roku w okresie niekorzystnym dla gastronomii, kiedy gospodarkę dławiły pandemiczne obostrzenia. Właściciele, od dawna działający w branży gastro, zdecydowali się na ten ruch, ponieważ są przekonani, że wymyślony przez nich koncept sprawdzi się nawet w trudnych warunkach. Pomysł zaczerpnęli z Meksyku. Sprzedawany tam w tysiącach wersji i odmian Elotes, czyli gotowana lub grillowana kukurydza, skradł ich serca. Są pewni, że „szalona kukurydza” stanie się także ulubionym street foodem wielu Polaków. Pierwsze punkty powstaną w pięciu lokalizacjach.

 

Pierwszy atut Crazy Corn: elastyczność

Elastyczność jako idea założycielska sieci, dotyczy zarówno kwestii kulinarnych jak i biznesowych. W menu marki znajduje się klasyczna kukurydza z masłem i solą, jak i kojarzone z Meksykiem ostre smaki, podkręcone chili, limonką, serem Cotija (np. Cheese Corn). Ale są też warianty zupełnie szalone np.: kukurydza na słodko – Rafael Corn z migdałami i wiórkami kokosowymi i białą czekoladą albo Carmelove (w polewie karmelowej, doprawiona solą). Wprawiają one kubki smakowe w prawdziwe oszołomnie i najczęściej jest to miłość od pierwszego kęsa. Słowem, zarówno tradycjonaliści jaki i poszukiwacze kulinarnych przygód znajdą tu coś dla siebie.

Elastyczny jest również pomysł na biznes. Sieć oferuje aż 7 modeli franczyzowych, m.in.: lokal, wyspa, przyczepa, riksza lub dodatek do istniejącego punktu gastro. Każda opcja działa na zasadzie street foodu czyli sprzedaży na zewnątrz. Biznes może być całoroczny bądź sezonowy. Sprawdzi się zarówno w dużym mieście przy deptaku jak i w nadmorskiej miejscowości. Elastyczność oferty pozwala na dopasowanie się do specyfiki miejsca.

 

Drugi atut Crazy Corn: bezkonkurencyjność

Jeśli ktoś spaceruje właśnie deptakiem w dużym mieście minie zapewne po drodze z 10 punktów z lodami, kilka serwujących pizzę lub kebaby, ale lokal z kukurydzą, na dodatek szaloną na sto procent będzie tylko jeden. Nie będzie miał konkurencji ani na ulicy, ani nawet w całym mieście. Nietrudno zgadnąć, że zatrzyma się przy nim każdy kto lubi próbować nowinek. Na dodatek pewnie nie jeden raz, bo będzie chciał skosztować różnych pozycji z menu.

Nieznane, egzotyczne dania zawsze przyciągają klientów, działa też efekt nowości. Jeśli kukurydza przypadnie polskiej ulicy do gustu – a właściciele sieci są pewni, że tak się stanie – to kto pierwszy podchwyci pomysł i zainwestuje w nowy koncept ma szanse na największe zyski.

 

Trzeci atut Crazy Corn: prostota

Sieć franczyzowa Crazy Corn zadbała o to, by wejście do niej było maksymalnie uproszczone, a zasady panujące wewnątrz jak najbardziej przejrzyste. Przygotowanie kukurydzy oparte jest na autorskiej recepturze i unikalnym procesie technologicznym. Zapewnia to efekt powtarzalności w każdym lokalu. Sprawia też, że opanowanie sztuki przygotowywania dań jest szybkie i dość łatwe. Nie trzeba mieć do tego specjalnego kulinarnego wykształcenia.

Równie klarowny jest system franczyzowy. Partner sam wybiera lokalizację. Decydując się na konkretną opcję franczyzową (cennik jest bardzo czytelny) otrzymuje gotowy i kompletny punkt, wraz z obrendowaniem i niezbędnym wyposażeniem. Dostawcy to liderzy swoich branż, co gwarantuje najwyższą jakość produktów i niezawodność sprzętu.

Franczyzobiorca kupuje wybrany model (np. wózek czy ryksze) na własność lub finansuje poprzez leasing. Wraz z nim dostaje pierwsze zaprowiantowanie, czyli od razu może przystępować do pracy. Ceny w zależności od wybranego modelu oscylują od 17 tys. zł (wózek) do 35 tys. zł (lokal z serwisem wewnątrz). Sieć pobiera jedynie opłatę franczyzową – 5 proc. od obrotu i to tylko w okresie, kiedy prowadzony jest handel, czyli sezonowo lub całorocznie.

Poza tym w Crazy Corn obowiązują trzy proste zasady:

– smacznie i zdrowo

– zarabia każdy

– wszędzie szalona kukurydza smakuje równie znakomicie!

Wsparcie dla franczyzobiorcy:

– zakup towaru z odroczonym terminem płatności

– ogólnopolski i lokalny marketing

– pełen zakres szkoleń i dostęp do receptur

– pomoc w negocjowaniu umów handlowych i najmu

– pomoc na każdym etapie działalności oraz porady przez infolinię techniczną

– wyłączność terytorialna (na określoną liczbę mieszkańców)

Podstawowe wymagania sieci:

– zaangażowanie w pracę

– minimum kapitału w zależności od wybranego rodzaju

– ścisła współpraca z centralą

– kultura obsługi.

NASZA OFERTA:

Przyczepa gastronomiczna

Sprzedaż całoroczna lub sezonowa.

Możesz rozpocząć sprzedaż nawet w dniu odbioru w dowolnym zakątku naszego kraju, dając uśmiech i niezapomniane wrażenia  smakowe klientom.

Start inwestycji już od 25 tys. zł już z pierwszym zakupem towaru.

Gdy posiadasz już własną przyczepę koszt rozpoczęcia nie powinien przewyższyć 20 tys. zł 

Lokal

( sprzedaż z okienka lub z serwisem wewnątrz)

Doskonałe rozwiązanie dla centrum miast, osiedli. 

Wystarczy mały lokal z okienkiem sprzedażowym ( od 8 m2)  

Koszt rozpoczęcia od 25 tys. z pierwszym zakupem towaru 

Wózek gastronomiczny / riksza

Biznes sezonowy. 

Najbardziej ekonomiczne i elastyczne rozwiązanie. 

To od Ciebie zależy gdzie i kiedy będziesz pracował. 

Nasze wózki i riksze są autonomiczne. Nie potrzebujesz dostępu do prądu i wody. 

 Koszt inwestycji już od 17 tys. zł z pierwszym zakupem towaru

Wyspa w galerii handlowej

Koszt rozpoczęcia działalności od 25 tys. zł z pierwszym zakupem towaru

Dostosowanie posiadanej przyczepy, foodtracka, lokalu

Gdy posiadasz już własną przyczepę koszt rozpoczęcia nie powinien przewyższyć 20 tys. zł 

Dodatek do lokalu gastronomicznego

Dostosowanie miejsca i zakup niezbędnych urządzeń jak dodatek do prowadzonego już lokalu nie powinien przewyższyć 15 tys. zł z pierwszym zakupem towaru + adaptacja miejsca w lokalu 

Skontaktuj się z nami

Napisz do nas

Zapytaj o szczegóły