Zgodnie z najnowszymi danymi Polskiej Organizacji Franczyzodawców, polski rynek franczyzowy wzrósł w ciągu ostatnich 20 lat z 50 do ponad 1300 firm franczyzowych. Najczęściej dotyczy to działalności spożywczej i gastronomicznej. Franczyza cukierni, lodziarni, kebabów, burgerowni czy restauracji to rzecz tak pospolita, że trudno wyróżnić się na tle jakością samego wyrobu. Turyści oraz lokalni mieszkańcy coraz częściej oczekują w ofercie czegoś więcej niż tylko standardowych dań, które mogą kupić w wielu miejscach. Z myślą o ich potrzebach została stworzona marka Crazy Corn. To nowość nie tylko na rynku polskim, ale też europejskim. Podstawą możliwej do uzyskania przewagi konkurencyjnej jest tu sam produkt. Dania serwowane w Crazy Corn oparte są na sprawdzonych recepturach z Meksyku, gdzie występują jako Grillowane „Elotes”. Głównymi składnikami dań są słodka kukurydza, majonez, ser Cotija, limonka i chili. Ich łączenie z kolejnymi dodatkami pozwala na uzyskanie różnorodnej kolekcji smaków: od kwaśnych, przez słodkich, aż do słonych i orzeźwiających. Wzbogacając tę orientalną nowość o polskie dodatki kulinarne, otrzymaliśmy różnorodne i bogate menu, w którym proponujemy między innymi:
- Sweet Choco Corn – połączenie kukurydzy, bitej śmietany, polewy czekoladowej i efektownej posypki,
- Choco Corn – niezwykłą kukurydzę w czekoladzie z dodatkami do wyboru, w tym chili, orzeszkami, pianką czy wiórkami kokosowymi,
- Carmelove Corn – grillowaną kukurydzę z solą i polewą karmelową.
Współpraca z „Szaloną Kukurydzą” w ramach franczyzy w Łodzi to możliwość osiągnięcia natychmiastowej przewagi konkurencyjnej dzięki niepowtarzalnemu smakowi.
Franczyza Łódź – moc pozytywów
Zgodnie z raportem „Polska na Talerzu 2019”, aż 93% badanych korzysta z lokali gastronomicznych. Zwiększył się także odsetek osób jedzących w restauracjach przynajmniej – ilość wzrosła do 3 razy w miesiącu. Dane te potwierdzają, że Polacy chętnie korzystają z fast foodów. Jednym z ważniejszych kryteriów wyboru danego posiłku jest także jego oryginalność. Lubimy eksperymentować i szukamy nowych, nieoczywistych smaków. Niepowtarzalność produktu to tylko jeden z atutów, jakie daje Państwu Crazy Corn. W ramach franczyzy fast food w Łodzi otrzymują Państwo od nas także:
- prawo do wyróżnienia się, działając pod innowacyjną marką Crazy Corn.
- Elastyczność – proponujemy Państwu aż siedem modeli franczyzowych, w tym lokal, wyspa, przyczepka, riksza, jak również dodatek do istniejącego punktu gastronomicznego. Można zdecydować się na prowadzenie punktu całorocznego lub sezonowego street foodu.
- Dostęp do wysokiej jakości źródeł zaopatrzenia w towary oraz dodatkowa opcja na odroczenie płatności.
- Dostęp do sprawdzonych i unikalnych przepisów.
- Wsparcie na każdym etapie inwestycji.
- Wyłączność terytorialną w danym mieście.
- Niskie koszty wejścia i duży potencjał rynku turystycznego w Łodzi.
Crazy Corn to idealne rozwiązanie dla osób, które chciałyby wejść na nową ścieżkę kariery zawodowej.